sobota 13. novembra 2010

Anorexia

Viem táto téma je otrepaná viac ako 90.roky ale niekto ju predsa musí stále pripomínať. Takže viem, že polovička tých čo videlo môj blog si to ani neprečíta ale koho to trápi?!

Nechápem prečo niektorý ľudia sa nechávajú vyhladovať pomaly ale iste až na smrť... je to veľmi smutné... Pozerať sa na ženy, ktorým trčia kosti. Lenže ony majú vážny problém. A oveľa smutnejšie je, že polovička týchto žien si to neuvedomuje. Tento článok píšem dnes hlavne preto, že umrela najznámejšia anorektička.

Iabelle Caro (†28).
Modelkina najnižšia hmotnosť bola 25 kilogramov.

O modelke a herečke v poslednom období nikto nič nevedel. Až teraz do médií prenikla správa o jej smrti. Isabelle zomrela 17. novembra v Tokiu. Jej rodina to ale chcela udržať v tajnosti.


Presné dôvody jej náhleho úmrtia nie sú jasné. "Bola 15 dní hospitalizovaná kvôli dýchacím problémom a potom bola veľmi unavená," povedal jej priateľ, švajčiarsky spevák Vincent Bigler. Mala s ním totiž nakrútiť videoklip k piesni, ktorá hovorí o anorexii.


Isabelle Caro bola modelka a herečka francúzskeho pôvodu, ale preslávila sa až po tom, ako sa objavila v kontroverznej reklamnej kampani bojujúcej proti anorexii, ktorú nafotil Olivier Toscana.

Caro vysvetlila, že chce varovať pred touto chorobou, ktorá postihuje mnohé modelky. "Táto neupravená fotografia bez líčidiel ma neukazuje ako peknú. Odkaz je silný: mám psoriázu, ochabnuté poprsie a telo stareny," povedala Isabelle.

Isabelle trpela mentálnou anorexiou od 13 rokov. V tom čase sa rozhodla, že bude modelkou a v agentúre jej povedali, že musí schudnúť desať kilogramov. Prestala jesť a podarilo sa jej znížiť hmotnosť na 39 kilogramov. A tak sa odštartoval celý kolotoč.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára